Lees hier alles over huid- en haarverzorging

Een pruik van echt haar kopen? Goed voor je zelfvertrouwen!

Mensen die om welke reden ook te maken krijgen met uitvallend haar, voelen zich om die reden vaak ellendig. Zeker als je een mooie bos haar had, voelt haaruitval als een afscheid. Haaruitval kan allerlei oorzaken hebben, zoals genetische aanleg of een medische behandeling, maar voor veel personen die hiermee van doen krijgen zijn de emotionele gevolgen hetzelfde: ze raken hun levensvreugde en zelfvertrouwen kwijt. Gelukkig zijn er tegenwoordig perfecte oplossingen om toch trots en zelfbewust over straat te kunnen, namelijk door een pruik van echt haar op te zetten. Pruiken die van echt haar zijn gemaakt, laten je weer energiek voelen. Maar hoe kan dat? Wat is er zo fijn aan pruiken die niet van synthetisch, maar van echt haar zijn gemaakt?

Een natuurlijke en echte look

Gebruikers van pruiken van echt haar geven bijna unaniem aan dat de natuurlijke uitstraling van deze pruiken hen enorm aanspreekt. Anders dan synthetische pruiken is bij de echte haar pruiken namelijk niet te zien dat iemand een pruik op heeft. Niet alleen de uitstraling van een echte pruik is uniek, maar ook het gevoel van het haar. Wanneer iemand je een aai over je bol geeft, zal hij of zij niet voelen dat je een pruik op hebt. Een ander pluspunt dat genoemd kan worden, is dat pruiken met echte haren door een kapper geknipt kunnen worden. Zie je bijvoorbeeld een mooie pruik te koop staan met echt haar, maar wil je liever korter haar of een bobline? Vraag dan de pruiker of deze een kappersdiploma heeft en de pruik kan personaliseren.

De levensduur van pruiken met echte haren

Voor pruiken met echte haren moet je als gebruiker natuurlijk meer betalen dan voor een synthetische pruik. Maar je krijgt daar wel een authentiek ogende pruik voor terug, die je zelfvertrouwen een boost gaat geven. Daarbij valt de levensduur van echte pruiken mee. Als de pruik goed wordt verzorgd, kun je rekenen op een kapsel waar je minstens een jaar mee vooruit kunt. Zeker als je last hebt van tijdelijk haarverlies, bijvoorbeeld vanwege een chemokuur, is een natuurlijke pruik een prima oplossing.

Keuzemogelijkheden

Fijn aan echte pruiken zijn ook de vele keuzemogelijkheden die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Aziatisch, Europees of Afrikaans haar, afhankelijk van je wensen en persoonlijke voorkeuren. Bepaalde natuurlijk haren worden vaak nog ontkleurd, zodat Aziatisch haar op Europees haar lijkt, voordat ze in een pruik verwerkt worden. Toch behoudt het haar na ontkleuring zijn natuurlijke uitstraling. Europees haar wordt relatief minder vaak gebruikt, omdat dit haar niet tegen bepaalde chemische processen kan. Vast staat dat, wat je wensen als pruikdrager ook zijn, er veel mogelijk is! Kijk maar eens bij Confident Haarzorg.


Delen