Lees hier alles over huid- en haarverzorging

Goede pruiken kopen; zo doe je dat

Ga je voor het eerst een pruik kopen of ben je op zoek naar een aanvulling voor jouw collectie? Dan is het goed om de volgende tips eens door te lezen. In dit blogartikel brengen we je op de hoogte van alles wat je moet weten, voordat je jouw nieuwe pruik besteld. Maak gebruik van de volgende tips voor een perfecte aankoop van een nieuwe pruik.

De juiste kleur en model

Allereerst is het natuurlijk van groot belang dat de pruik echt bij jou past. Wanneer je kiest voor een goed model en een leuk kleurtje, ben je al gauw voorzien. Maar het kiezen van de juiste kleur en model is nog lastiger dan dat het lijkt. Een goede manier om een geschikt model te vinden, is door jouw eerdere kapsel op te zoeken. Natuurlijk kun je nu met een pruik ook gebruik maken van de extra mogelijkheden. Heb jij bijvoorbeeld altijd al lang haar gewild, maar was dit met jouw natuurlijke haar niet mogelijk? Dan kan dit een unieke optie zijn. Qua kleur kun je je het beste laten adviseren. Welke haarkleur, tint en toon past het beste bij jou en jouw huidskleur. Het is aan te raden om jouw nieuwe pruik niet zomaar te bestellen, maar altijd eerst een aantal te passen. Zo kun je zien welke kleuren goed staan en kun je worden verrast door unieke modellen.

Ethisch een pruik kopen

Wanneer je een pruik koopt, let je natuurlijk altijd op welk haar het is. Zo kan er een pruik worden vervaardigd van polyester of van bijvoorbeeld paardenhaar. Ook is het mogelijk om een pruik van mensenhaar aan te schaffen. Deze zijn natuurlijk het meest realistisch. Aangezien de vraag hoog is voor een pruik van mensenhaar, kunnen de prijzen hiervan behoorlijk oplopen. Maar dit is niet het enige waar je op moet letten bij een pruik van mensenhaar. Waar een groot gedeelte van deze pruiken wordt vervaardigd van gedoneerd haar, zijn er in Aziatische landen malafide praktijken gaande op het gebied van haar verzamelen. Let daarom goed op waar het haar van jouw pruik vandaan komt voor een ethische aankoop en een betere wereld.

Met een nieuwe pruik kun jij genieten van een compleet nieuw kapsel en een nieuwe uitstraling. Of je nu kiest voor een pruik met lang krullend haar, of juist een hip kort model, het kan een wereld van verschil maken voor de pruikdrager. Zorg dat je goed op de hoogte bent van jouw opties en probeer eens wat verschillende pruiken uit. Zo kun jij zien welk model en welke kleur het beste bij jou past.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Articoupe.


Delen