Lees hier alles over huid- en haarverzorging

Haaruitval tegengaan? Zo doe je dat!

Wanneer je last hebt van haaruitval zal je er vast bekend mee zijn: je haalt je handen door je haren en er blijven meerdere haren in je handen achter. Haaruitval is een veelvoorkomend probleem. Niet alleen onder oudere mannen, maar ook onder vrouwen en jonge mannen. Gelukkig bestaan er oplossingen voor dit probleem. Haaruitval tegengaan? In dit artikel ontdek je tips!

Knoflookshampoo
Een van de beste en makkelijkste manieren van haaruitval tegengaan, is je huidige shampoo vervangen voor knoflookshampoo. Dit gaat je haargroei gegarandeerd verbeteren, zowel in haarlengte als in haarvolume. Waarom knoflookshampoo zo goed is? Knoflook is rijk aan vitamine C. Dit versterkt je haar en stimuleert de groei ervan.

Vitamine C en collageen
Vitamine C is niet alleen goed wanneer je het extern op je haar smeert, maar ook wanneer je het inneemt. Vitamine C draagt namelijk bij aan de aanmaak van collageen. Dit is een essentiële bouwstof waar je lichaam voor een behoorlijk percentage uit bestaat. Collageen zit bijvoorbeeld in onze botten, spieren, huid, nagels en ook in ons haar. Je lichaam van voldoende bouwstoffen voorzien is een eerste stap naar een volle bos haren.

Lichaamsbeweging
Naast de juiste en voldoende voeding voor het haar is er meer wat de haargroei stimuleert. Een voorbeeld daarvan is lichaamsbeweging. Wanneer jij veel beweegt, is dat goed voor je bloedsomloop. Je bloedsomloop staat aan de basis van je gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld nog zo gezond eten als je wil, zonder goede bloedsomloop kunnen deze voedingsstoffen niet allemaal naar de benodigde plekken in het lichaam worden vervoerd. Het haar is een van die plekken. Aangezien dit een van de uiterste onderdelen van je lichaam is, is het voor je bloedsomloop moeilijk om er voedingsstoffen af te geven. Beweging is hiervoor de oplossing.

Wanneer jij cardio doet, geef je je bloedsomloop een ware boost. Je voelt je daarna vaak weer helemaal fris en schoon. Je lichaam is weer voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Zo ook uiterste lichaamsdelen, zoals het haar. Wanneer je iedere dag een half uurtje cardio doet, gaat je haargroei op termijn gegarandeerd verbeteren. Meer voeding en zuurstof voor de haren betekent meer groei. Het is niet voor niets zo dat voetballers vaak zo’n mooie volle haarbos hebben.

Koud douchen
Een vierde manier om de haargroei te stimuleren is door koud te douchen. Dit heeft een vergelijkbaar effect als lichaamsbeweging. Het verschil is dat bij een koude douche alleen je interne lichaam actief is. De voordelen voor de bloedsomloop en de haargroei blijven echter zeker gelden bij regelmatig koud douchen.

Wil je meer weten over het onderwerp haaruitval tegengaan? Bezoek dan websites zoals de website van Confident Haarzorg!


Delen